Hunvald szerint megvezették az ügyészséget

Vágólapra másolva!
Politikai okokból megvezették az ügyészséget az erzsébetvárosi ingatlanügyben - mondta az ATV-nek a fogdában adott interjújában Hunvald György polgármester, aki ártatlannak tartja magát. Az előzetesben ülő politikus szerint nem igaz, hogy hatalmas vagyona lenne, sőt, adósságai miatt most nehéz helyzetben van a családja.
Vágólapra másolva!

"Ártatlan vagyok. Nem csináltam semmi olyat, ami miatt itt kellene lennem" - mondta az ATV Pont7 című műsorának adott interjújában Hunvald György, Erzsébetváros előzetes letartóztatásban lévő polgármestere. Hunvald a riporter érdeklődésére azt mondta: nem kívánja koncepciósnak nevezni az ellene folyó eljárást, de szerinte valakik politikai okoból "megvezették az ügyészséget".

A polgármester szerint az ügyészség állításával szemben nem érte kár az önkormányzatot azoknak az ingatlanoknak az eladásával, amelyek miatt őt milliárdos hűtlen kezeléssel gyanúsítják, sőt, a piaci ár két- háromszorosát kapták a házakért. Az ingatlanokat Hunvald szerint nem kaphattak többet, mert azok nem voltak tehermentesek, illetve bérlők laktak bennük, akiket kártalanítani kellett vagy másik lakásba költöztetni.

Hunvald azt állítja, igazát igazságügyi szakértők is bizonyítják, az ügyészség pedig nem kért fel másik szakértőt, hogy bizonyítsa a saját állításait. A polgármester idézett egy ügyészségi iratot, amely szerint "az okiratok értelmezése nem szakkérdés", azt az ügyészek maguk is meg tudják tenni. A polgármester az ügyészség hibái közt említette, hogy egy olyan ház is szerepel a gyanúsításban, amely a mai napig az önkormányzat tulajdona.

A február óta előzetes letartóztatásban lévő polgármester azt mondta, nem igazak azok a hírek, amelyek hatalmas vagyonáról, autóflottájáról és óragyűjteményéről szólnak. "Adósságaim vannak, amik most komoly gondot okoznak a családomnak" - mondta Hunvald, aki szerint a bank el fogja venni például a fia lakását is. Keszthelyi nyaralójáról azt állítja, azt két részletben, 2002-ben és 2003-ban vette hitelből, majd felújította.

A nyaralót a renoválás után felbecsülte egy bank, és 55 millió forintos értéket állapított meg - mondta Hunvald. Az értékbecslésre azért volt szükség, mert az ingatlan volt a fedezete annak a kölcsönnek, amit a szintén a hírekben emlegetett repülőgép megvásárlásához kellett. Hunvald szerint két pilóta barátja beszélte rá, hogy a felesége szálljon be kisebbségi tulajdonosként abba a cégbe, amely üzletembereknek nyújt légi taxi szolgáltatást.

"Egy olyan kép alakult ki rólam, hogy én vagyok Magyarország elsőszámú közellensége" - mondta a polgármester. Állítása szerint valaki megzsarolta a feleségét, de a rendőrség hónapokig tologatta a feljelentésüket a különböző kapitányságok közt. Hunvald szerint a zsarolás sok eleme megegyezik azokkal az állításokkal, amelyek később a Magyar Hírlapban jelentek meg róla.