Szegeden kezelik az újinfluenzás kismamát

Vágólapra másolva!
Szegeden kezelik a H1N1-gyel fertőződött kismamát, de állapotáról nem árulnak el semmit. A nőről még csütörtökön derült ki, hogy az új típusú influenzát kapta el: a TV2 szerint kétoldali tüdőgyulladása miatt alig tud lélegezni.
Vágólapra másolva!

A szegedi egyetemi klinika intenzív osztályán fekszik jelenleg is az a várandós nő, aki az újinfluenza szövődményei miatt szorul ápolásra, de állapotáról nem árulnak el semmit - jelentette a Független hírügynökség. Az [origo] megkereste a Szegedi Egyetem klinikájának belgyógyászati intenzív osztályát ahol azonban nem adtak tájékoztatást az ügyben.

A TV2 Tények című műsora szerint a 40 éves nő öt és fél hónapos terhes, és kétoldali tüdőgyulladása van. A hírműsor információi szerint olyan súlyos az állapota, hogy lélegeztetni kell.

Az ÁNTSZ-hez még csütörtök reggel érkezett a nőtől levett minta és még aznap megerősítették, hogy kimutatható a vírus a szervezetében. Falus Ferenc országos tiszti főorvos csak annyit erősített meg a Független Hírügynökségnek, hogy a nő jelenleg is kórházban van.

Falus Ferenc az RTL Klub Híradójának szombaton azt mondta, ez az első eset Magyarországon, hogy egészséges várandós nőt kezelnek intenzív osztályon új típusú influenzával. Falus szerint az országban valószínűleg kevesebb, mint húszezer ember fertőződött meg eddig, de intő jel, hogy Ukrajnában tíz nap alatt közel 900 ezren kapták el a betegséget (erről bővebben itt olvashat).

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb jelentése szerint május óta összesen 319 betegnél igazolták a H1N1-vírust, közülük 68-at ápoltak kórházban, 5 beteg halt meg.

A H1N1 típusú újinfluenzáról szóló cikkeinket itt olvashatja.