H1N1: Tilos a látogatás egy pszichiátriai intézetben is

Vágólapra másolva!
Látogatási tilalommal próbálják megakadályozni az újinfluenzás megbetegedések terjedését a nagykállói pszichiátriai intézetben. Egyik osztályon fekvő betegeket sem lehet látogani, egészen a járvány megszűnéséig. A nagykanizsai kórházban részleges látogatási tilalom lépett életbe péntektől.
Vágólapra másolva!

A járványos méretűvé vált influenzás megbetegedések miatt szombattól látogatási tilalmat vezetnek be a nagykállói Sántha Kálmán Pszichiátriai Szakkórházban is - tudatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei intézet pénteken. Szombattól a szakkórház valamennyi osztályán és telephelyén tilos a betegek látogatása, egészen a járvány megszűnéséig.

A szabolcsi gyógyintézmények közül látogatási tilalom van érvényben - csütörtöktől - a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban is. A fehérgyarmati, a kisvárdai és a mátészalkai kórházban viszont egyelőre nem vezettek be korlátozást.

A nagykanizsai kórházban is részleges látogatási tilalom lépett életbe pénteken, megelőzési céllal. Bátorfy József, az intézmény főigazgatója szerint azokon az osztályokon vezették be a látogatási tilalmat, ahol a betegek fokozottabban vannak kitéve fertőzésveszélynek: az intenzív terápiás, az újszülött, a szülészeti-nőgyógyászati, valamint a csecsemő- és gyermekosztályon. A főigazgató megerősítette, hogy egy súlyos állapotú beteget kezelnek az intenzív osztályon H1N1 vírusfertőzés gyanújával.