Vágólapra másolva!
Kórházvezetők figyelmébe ajánlotta Dobolyi Alexandra MSZP-s politikus férjének cégét az Egészségügyi Minisztérium - közölte az RTL Klub Híradója. A cég kórházaknak szállít ételt.
Vágólapra másolva!

Az ország több kórházát is ellátná étellel egy sármelléki cég, amelynek Dobolyi Alexandra, korábbi MSZP-s EP-képviselő férje a vezetője - közölte az RTL Klub Híradója.

A vállalat vezetője Csobánczy Gábor fővárosi szabad demokrata politikus. Csobánczy cége Sármelléken működik. Jelenleg két kórházba viszik innen az ételt, a fővárosi rehabilitációs intézetbe és Kisvárdára.

Viczián Gábor, cég kereskedelmi vezetője azt mondja az RTL-nek, hogy másik 40 kórházzal is tárgyalnak. Mindebben az Egészségügyi Minisztérium is segít nekik. A RTL szerint a minisztérium összehívta több kórház vezetőjét, hogy bemutassák nekik a céget.

"Életemben nem láttam olyat, hogy 100 kiló tésztát 60 másodperc alatt megfőznek és ropogós marad, kedvezőek a tapasztalatok" - mondta a cégről Horváth Zoltán, a tárca szakállamtitkára. A minisztérium azt közölte az RTL-lel, hogy nem ők, hanem a kórházak döntenek majd, és minden esetben közbeszerzési eljárást kell kiírni.