Eltiltottak családjától egy erőszakos férfit Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
72 órás ideiglenes távoltartásra kötelezett egy 39 éves nyíregyházi férfit a rendőrség, miután megverte 12 éves lányát és feleségét is. A nyíregyházi rendőrség először alkalmazta ezt az intézkedést, és egyúttal büntetőeljárást is indított a férfi ellen kiskorú veszélyeztetése miatt.
Vágólapra másolva!

A nyíregyházi rendőrkapitányság először alkalmazta az idén októberben hatályba lépett "Hozzátartozók közötti erőszak" miatt alkalmazható ideiglenes megelőző távoltartás intézményét. Az eddigi adatok szerint a családapa veszekedés közben az asszonyt, majd az édesanyját védeni próbáló, 12 éves lányukat is bántalmazta, akik emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivő helyettese.

A határozat alapján, a bántalmazó köteles a bántalmazottak által életvitelszerűen használt ingatlanból 72 órára távozni és távol tartani magát tőlük. A szülői felügyeleti és kapcsolattartási joga ilyenkor szünetel - tette hozzá Fedor Rita. A rendőrség az ideiglenessel egy időben kezdeményezte a bíróságon a megelőző távoltartás elrendelését is, amely további 30 nap lehet.