Elfogták a csomagtartós gyilkosság gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Elfogták azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy 26 éves fiatalembert. Az áldozatot apja találta meg kocsijának csomagtartójában a XIV. kerületben, szerdán. A tartozásokat felhalmozó férfit egyik hitelezője ölte meg a rendőrség szerint.
Vágólapra másolva!

A rendőrség 12 órán belül elfogta azt a férfit, akit szerdán egy gépkocsiban talált 26 éves fiatalember megölésével gyanúsítanak. A részletekről délután tartanak sajtótájékoztatót - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A BRFK szerint szerda délután saját édesapja találta meg a 26 éves férfi holttestét kocsijának csomagtartójában Budapest XIV. kerületében, a Remény és a Gvadányi utca sarkán. Az apát egy ismerőse értesítette, hogy Zuglóban parkol az autója. A helyszínre érkező férfi a pótkulccsal kinyitotta a kocsit, majd a csomagtartóban fia holttestére bukkant. Ezután értesítette a rendőröket és a mentőket.

Az áldozat maga adta korábban gyilkosának azt a fegyvert, amivel egy elszámolási vita után fejbe lőttékó - mondta csütörtökön Bodnár Zsolt dandártábornok, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese az ügyről tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A XIV. kerületben szerdán megtalált férfi sok embernek tartozott jelentős összeggel, így későbbi gyilkosának is mintegy hatmillió forinttal - közölte a rendőrség, amely szerint a 26 éves férfi nem tudta visszafizetni tartozását, ezért lőtte le őt még hétfőn 25 éves gyilkosa egy garázsban. Holttestét az autójába rejtette, amit egy trélerrel vitetett arra a helyre, ahol később az áldozat apja megtalálta halott fiát.