Egy fővárosi iskolát is bezártak az újinfluenza miatt

Vágólapra másolva!
Egy budapesti iskolában is rendkívüli szünetet rendeltek el, miután a tanulók több mint fele lebetegedett. Az ÁNTSZ szerint a diákoktól vett mintákban kimutatták a H1N1 vírust.
Vágólapra másolva!

Újabb iskolát zártak be az újinfluenza miatt, a fővárosi Meixner Általános Iskolában a jövő hét végéig nincs tanítás. "Hirtelen, egyik napról a másikra annyian lettek betegek, hogy be kellett zárni az iskolát" - mondta az [origo]-nak Szabóné Molnár Monika, a rákospalotai intézmény igazgatója. Több mint a gyerekek fele hiányzott, és a 18 fős tanári karból is nyolcan megbetegedtek.

Az igazgató elmondta, az ÁNTSZ szerdán mintákat vett, de ezek eredményéről még nincs tudomásuk. Az iskolaorvos szerint azonban valószínű a tünetek alapján, hogy influenzás megbetegedésről van szó - tette hozzá. Ritoók Emese, az ÁNTSZ szóvivője az MTI-nak azonban azt mondta: a diákoktól vett mintákban kimutatták a H1N1 vírust.

Az elmúlt pár napban országszerte több iskolát is bezártak H1N1-fertőzés miatt: kedden a Baranya megyei Szederkényben, majd szerdán a móri Perczel Mór szakképző iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet. Ugyancsak szerdán a lábatlani Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola is bezárt november 23-ig, hogy így előzzék meg a betegség további terjedését.