Meghalt egy idős nő a budapesti paneltűzben

Vágólapra másolva!
Egy idős asszony életét vesztette, amikor tűz ütött ki a lakásában, egy budapesti panelház kilencedik emeletén - közölte a tűzoltóság. A tízemeletes épület megtelt füsttel, ezért kiürítették, de a lakók többsége még az éjszaka visszamehet otthonába.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki a fővárosban, a XI. kerületi Fehérvári út 217. szám alatt lévő tízemeletes panelépületben hétfő este - jelentette az MTI. Egy kilencedik emeleti másfél szobás, rongyokkal, hulladékokkal teli lakásban keletkezett a tűz, ahonnan a tűzoltók egy idős nőt hoztak ki, aki életét vesztette - mondta az [origo]-nak Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője, hozzátéve, hogy más áldozata vagy sérültje nincs a tűzesetnek.

A lakás teljes terjedelmében kiégett, 134 tűzoltó dolgozott az oltáson - közölte Molnár, aki a tűz keletkezésének pontos idejét nem tudta megmondani. A 10. emeleten is megsérült az egyik lakás ablakkerete, de a továbbterjedést sikerült megállítani - mondta a szóvivő.

Olvasónk, Czompó József videója a tűzről

Mivel az egész épület megtelt füsttel, így a teljes házat kiürítették, de azokba a lakásokba, amelyek nem sérültek meg, még az éjszaka folyamán visszamehetnek a lakók - közölte Molnár.

Egy olvasónk arról számolt be, hogy ők egy szemben lévő lakás 10. emeletéről nézték a történteket az első tűzoltó autó érkezésétől. "Borzasztó volt látni, hogy az égő ablakkeret lezuhant a ház elé" - írta olvasónk, aki szerint akkora volt a füst, alig tudták követni az eseményeket. Hozzátette, azt hitték, a kiégett lakásban nem is lakik senki, mert egy éve nem láttak ott mozgást.

Forrás: Pataki Ádám, olvasói fotó
Olvasónk, Pataki Ádám fotója

Egy másik olvasónk - aki levelében azt írta magáról, hogy Fehér Fruzsinának hívják, 13 éves és a közelben lakik - arról számolt be, hogy legalább tíz percen keresztül lehetett látni a lángokat.