Beperelte a Nap-kelte gyártója az MTV-t

Vágólapra másolva!
Pert indított az MTV korábbi reggeli műsorát, a Nap-kelté-t gyártó cég a közszolgálati tévé ellen, mert szerinte szeptemberben felmondott szerződése továbbra is érvényes. A műsort a bíróság segítségével helyezné vissza a képernyőre az St. Plusz Kft.
Vágólapra másolva!

Beperelte az MTV-t a Nap-kelté-t gyártó cég, az St. Plusz Kft. a korábbi szerződésbontás miatt. A cég azt kéri, hogy a bíróság mondja ki, a csatorna és az St. Plusz közötti, 2010 végéig szóló szerződés jelenleg is érvényes, ennek alapján pedig kötelezze az MTV-t, hogy átvegye a Nap-kelte műsorait - közölte a céget képviselő ügyvéd, Bánáti János. Hozzátette: kérelmükben jogfenntartással éltek, és valószínűleg kártérítést is kérnek majd.

Szeptember 25-én jelentette be a Magyar Televízió menedzsmentje, hogy a külső gyártású Nap-kelte helyett hétfőtől saját reggeli műsorral jelentkezik. A Nap-kelté-t gyártó céggel a közlemény szerint azért bontották fel a szerződést, mert "az MTV forráshiányos helyzetbe került, ami csak a kiadások radikális csökkentésével és a bevételek növelésével kezelhető". (Az előzményekről itt olvashat.)

A Nap-kelte miatt az MTV is perelni készül, mert a menedzsment szerint a műsor túllépte a szerződésben rögzített maximális reklámidőmértéket. Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke szerint a megállapodásban szereplő 19 helyett éveken keresztül 22 percnyi hirdetést sugárzott a naponta háromórányi műsort adó produkció.