Altatásban tartják az újinfluenzás kismamát

Vágólapra másolva!
Mélyaltatásban, lélegeztető gépen tartják Szegeden azt a kismamát, aki napok óta életveszélyes állapotban van az újinfluenza miatt - tudta meg az RTL Klub Híradója. A 40 éves nő súlyos, kétoldali tüdőgyulladást kapott a H1N1-től. Az RTL szerint az eset óta egyre több várandós nő oltatja be magát Szegeden.
Vágólapra másolva!

Mélyaltatásban, lélegeztető gépen tartják Szegeden azt a várandós kismamát, aki napok óta életveszélyes állapotban van az újinfluenza miatt - tudta meg az RTL Klub Híradója. A 40 éves nő súlyos, kétoldali tüdőgyulladást kapott a H1N1-től. Az 5 és fél hónapos terhes kismama - az RTL szerint - óvodás gyermekétől kapta el a fertőzést.

Az ÁNTSZ csütörtökön szerzett tudomást az esetről. Amint kiderült, hogy a nő H1N1-gyel fertőzött, rögtön vírusellenes gyógyszert kapott. A Szegedi Tudományegyetem Belgyógyászati Klinikája a család kérésére semmilyen információt nem ad ki a beteg állapotáról - mondta az [origo]-nak Hegedűs Mariann PR-referens.

Az RTL szerint az eset óta egyre több várandós nő oltatja be magát Szegeden. A tévé híradója szerint az iskolákban nem túl nagy az érdeklődés a vakcina iránt. 25 megkérdezett iskolából egyben csak minden 10. gyereket oltanak be, a legtöbb helyen minden 4-5-ket. Csak egy ukrán határ menti iskola volt, ahol minden második gyerek szülője kérte a védőoltást.