Rasszizmussal gyanúsít a rendőrség négy cigányt

Vágólapra másolva!
Megvertek romák egy főiskolás fiatalt a főváros VIII. kerületében. Az eset még szeptember végén történt, a rendőrség a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosította és elfogta a támadókat.
Vágólapra másolva!

Romák vertek meg egy főiskolás fiatalembert Budapesten, a józsefvárosi Tavaszmező utcában még szeptember 30-án - számolt be szerda este az MTV Híradója. A fiatal férfibe belekötöttek, majd amikor el akart menekülni, ütni kezdték. "Hogy mersz bejönni a mi utcánkba?", "Megdöglesz"- ehhez hasonló kijelentéseket kiabáltak a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola hallgatója után. A férfi megpróbált elfutni, ekkor azonban tizenöten körbevették, és rátámadtak.

Végül sikerült elmenekülnie, a főiskola kollégiumába rohant be, ahová már nem merték követni. A rendőrség a térfigyelő kamerák segítségével a büntetett előéletű öt támadót elfogta. A négy férfit és egy nőt közösség tagja elleni erőszakkal, vagyis rasszista bűncselekménnyel gyanúsítják. A bíróság valamennyiüket letartóztatta.

Budapesten tavaly egy nyomozás indult rasszista bűncselekmény miatt, idén az év első tíz hónapjában már öt. Ez azonban az első eset, amikor az áldozat nem valamelyik kisebbséghez tartozott.