Feljelenti Gyurcsányt az LMP

Vágólapra másolva!
Hivatali visszaélés miatt feljelenti Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a Lehet Más a Politika. A párt szerint az egykori kormányfőnek a sukorói kaszinóváros körüli háttérdöntéseket nyilvánosságra kellett volna hoznia.
Vágólapra másolva!

Feljelenti Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnököt a Lehet Más a Politika (LMP) hivatali visszaélés gyanúja miatt - közölte a párt sajtóosztálya. Az LMP szerint "megszegték a nyilvánosságra és az állampolgárok bevonására vonatkozó" törvényeket, amikor a Gyurcsány-kormány kiemelt beruházássá nyilvánította a sukorói King's City beruházást.

A párt közleménye szerint hiába kérték Kovács Tamás legfőbb ügyészt "a háttéregyeztetések és a rendeletalkotás összefüggéseinek feltárására", nem történt semmi ez ügyben. A párt szerint az elképzeléseket nem a háttérben, hanem a nyilvánosság előtt kellett volna bemutatni.

Az LMP a feljelentést a Magyar Hírlap által július 7-én közölt emlékeztetőre alapozta. Ez egy olyan megbeszélésen készült, ahol a befektetők és a kormány képviselői tárgyaltak a kaszinóváros kiemelt beruházássá nyilvánításáról. Közben a Pénzügyminisztérium közölte, mindent megtesznek, hogy semmissé tegyék az állam számára előnytelen telekcsere-szerződést, melynek segítségével a Joav Blum vezette befektetők hozzájutottak a sukorói telekhez (az ügyről további részleteket olvashat itt).