Fegyelmit kapnak a beazonosíthatatlan debreceni rendőrök

Vágólapra másolva!
Fegyelmit kaptak azok a rendőrök, akik nem látható helyen viselték azonosító számaikat a Jobbik múlt heti debreceni rendezvényén. Az eseményen a rendőrök igazoltattak, amit a Jobbik helyi elnöke kifogásolt. Kisebb dulakodás is kialakult.
Vágólapra másolva!

Több rendőr is fegyelmit kapott, mert nem jól látható helyen viselték azonosító jelvényüket és számukat a Jobbik október 22-i, debreceni rendezvényén. A rendőrök intézkedését kifogásolta a párt megyei elnöke, ami miatt belső vizsgálat indult a rendőrségnél. A rendőrség megállapította, hogy az intézkedés szakszerűen és törvényesen zajlott, a szükségesség és arányosság elvének megfelelően, viszont az azonosító szám miatt néhányan fegyelmit kaptak.

A rendőrség szerint a rendőrök döntő többsége az előírásoknak megfelelően viselte azonosítóját, ez csak néhány - speciális ruházatot viselő - rendőrnél nem látszott.

A debreceni rendezvényen többen a feloszlatott Magyar Gárda egyenruhájában jelentek meg, emiatt a rendőrség igazoltatni kezdte a résztvevőket, majd feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel, illetve egyesülési joggal való visszaélés miatt indított eljárást. A rendezvényen az igazoltatás miatt kisebb dulakodás is volt (erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat).