Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

15 repülő felrobbantásával fenyegette Ferihegyet

Vágólapra másolva!
Levélben fenyegette meg egy férfi a ferihegyi repülőteret, azt állította, hogy 15 repülőjáratot fog felrobbantani. A rendőrök hamar azonosították, és elfogták. Robbanószert nem találtak, csak egy írógépet foglaltak le otthonában.
Vágólapra másolva!

Tizenöt gép felrobbantásával fenyegette meg Ferihegyet az a férfi, akit alig pár óra alatt elfogott a rendőrség - közölte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság péntek reggel. A Budapest Airport Zrt.-hez csütörtökön érkezett egy levél, amelyben egy ismeretlen azzal fenyegetőzött, hogy felrobbant tizenöt repülőjáratot. A levélíró részletesen felsorolta azokat a járatokat, amelyeken bomba fog robbanni.

A bejelentést követően a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság azonnal nyomozni kezdett, és kényszerhelyzetet rendelt el Ferihegyen a repülőtér védelmi tervének megfelelően. Ez fokozott biztonsági intézkedéseket jelentett az utascsarnokban és a közterületen is. A reptér ezalatt folyamatosan üzemelt.

A levél íróját alig pár óra alatt azonosították, és Csongrádban saját házában fogták el a helyi rendőrök közreműködésével. A házkutatás során robbanószert kereső kutyákat is bevetettek, de robbantásra alkalmas eszközöket nem találtak. Azt a régi típusú írógépet, amellyel a levelet írták lefoglalták.

A férfit őrizetbe vették, ellene közveszéllyel való fenyegetés miatt indult büntetőeljárás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről