Zsaroló határrendészek buktak le Bács-Kiskunban

Vágólapra másolva!
Zsarolás és vesztegetés közben bukott le két Bács-Kiskun megyei határrendész, akiket kollégáik értek tetten másfél hete. A rendőrök a gyanú szerint 30 ezer forintot kértek egy kamionsofőrtől, hogy ne bírságolják meg 100 ezrer forintra.
Vágólapra másolva!

Bilincsben vitték el a kiskunhalasi rendőrök azt a két határrendészt, akik zsarolási ügybe keveredtek másfél hete - közölte a rendőrség szerdán. A járőrök bírsággal fenyegettek egy teherautóst, aztán a gyanú szerint pénzt kértek tőle, hogy eltekintsenek a büntetéstől.

A két elfogott járőr egy vezetés közben telefonáló teherautósofőrt akart 100 ezer forintra megbírságolni, de aztán felajánlották neki, hogy 30 ezer forintért eltekintenek a feljelentéstől. A sofőrnél nem volt ennyi pénz, ezért hazament Jánoshalmára a szüleihez, hogy tőlük kérjen segítséget. Az iratait addig a két rendőr magánál tartotta.

A sofőr apja értesítette a rendőrséget a zsarolásról, így amikor az visszatért a pénzzel, a kiskunhalasi rendőrök és az ügyészség vezetője már messziről figyelték, amint átadja a kért összeget. Ekkor csaptak le a zsaroló rendőrökre halasi kollégáik, és megbilincselték őket. Zsebeikből előkerültek a sofőr okmányai, az átadott összeg és még több tízezer forint értékű euró, amellyel a két rendőr nem tudott elszámolni.

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a határrendészeket a főkapitány az ellenük indult eljárás idejére felfüggesztette a munkavégzés alól, további sorsuk attól függ, hogyan zárul le a nyomozás. Addig is szabadlábon védekezhetnek.

Az ügyészség hivatalos személy által kötelezettség szegéssel elkövetett vesztegetés bűntett gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.