6000 liter illegális kőolajat találtak egy Pest megyei laktanyában

Vágólapra másolva!
Hatalmas hordókban tárolt, illegális eredetű üzemanyagot foglaltak le a pénzügyőrök egy korábbi laktanyában, Pest megyében. Az olajos hordók mellett feketekereskedelemre utaló eszközöket is talált a hatóság, amely orgazdaság miatt indított eljárást.
Vágólapra másolva!

Több mint 6000 liter igazolatlan eredetű üzemanyagot talált a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) egy elhagyott Pest megyei laktanyában, ahol valószínűleg feketén árulták az olajat hatalmas tartályokból. A jelölőanyagot nem tartalmazó, így a magyar szabványnak nem megfelelő ásványolajat a hatóság lefoglalta.

A pénzügyőrök csütörtök este tartottak ellenőrzést az egykori laktanya területén. A telephelyen lévő egyik raktárban 2 db 1000 literes és 1 db közel 5000 litert befogadó hordót találtak, amelyekben ismeretlen eredetű üzemanyag volt.

A raktárból csövek, tároló hordók, tartályok, és egy behozatalt és kivitelt nyilvántartó füzet is előkerült. Emellett a pénzügyőrök találtak két darab átfejtő készüléket, amelyek közül az egyiken mérőszerkezet is volt.

Az olajos hordók környékén a hatóság egy embert talált, ő az üzemanyag származását, eredetét nem tudta igazolni. A férfi ellen jövedéki orgazdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, a jövedéki bírság várható összege megközelíti a 20 millió forintot.