Üveggyűjtögető hajléktalanokon élősködött egy férfi

Vágólapra másolva!
Üvegek gyűjtögetésére kényszerített hajléktalanokat a főváros XIX. kerületében egy férfi. Az esetre akkor derült fény, amikor az egyik hajléktalan kórházba került, mert úgy megverte a férfi.
Vágólapra másolva!

Több hajléktalant, köztük idősebbeket és fiatalabbakat is arra kényszerített egy XIX. kerületi férfi, hogy gyűjtögetéssel szerezzenek bevételt a számára. Mindez akkor derült ki, amikor egyiküket - egy 25 éves nőt - úgy megvert, hogy életveszélyes állapotban került kórházba - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A BRFK-t kisvárdai kollégáik értesítették hétfőn, hogy az ottani kórház baleseti sebészetére életveszélyes sérülésekkel, kétoldali bordatörésekkel szállítottak be egy nőt. A rendőröknek a nő azt mondta, hogy egy budapesti, XIX. kerületi lakásban bántalmazták, ahonnan apjával együtt megszökött. Vallomása után a rendőrök felkeresték a XIX. kerületi Attila utca egyik lakását, ahol több embert is találtak, akik összefüggésbe hozhatók az esettel.

Kiderült, hogy az életveszélyt okozó testi sértés elkövetésével a 27 éves budapesti K. Ignác gyanúsítható. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A rendőrség szerint a gyanúsított több, a lakásban tartózkodó hajléktalant arra kényszerített, hogy gyűjtögessenek a számára dolgokat, például üres üvegeket, és az így befolyó bevételt elvette tőlük.