Tévedésből nyilvánítottak halottá egy nógrádi férfit

Vágólapra másolva!
Több mint hónap után derült ki, hogy tévedés történt egy halott azonosításakor Nógrád megyében. Egy elgázolt biciklisről egy férfi még augusztusban azt állította, hogy a halott a testvére. A férfi azonban él, és meg is nézte a sírt, amelyen az ő neve szerepel.
Vágólapra másolva!

Tévesen azonosítottak egy holtestet Nógrád megyében még augusztusban. Kiderült, hogy a holttestet azonosító hozzátartozó tévedett, testvére ugyanis él - közölte az MTI kedden. Egy 35-40 év körüli kerékpáros férfit augusztus 12-én gázoltak el a 21-es főúton. Mivel a rendőrség nem tudta azonosítani az áldozatot, felhívást tett közzé. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a férfit ezután a testvére azonosította, aki ezt tanúvallomásban is megerősítette.

A férfit elhamvasztották, majd köztemetésen el is temették, mint zagyvaszántói lakost - mondta el az MTI-nek Oldal Alfréd, a Heves megyei Zagyvaszántó polgármestere. A faluban azonban kiderült, hogy a férfi él, egy vállalkozónál dolgozik.

A férfi kiment a temetőbe, megnézte a sírt, ahova az ő neve alatt temettek el valakit, majd jelentkezett a polgármesteri hivatalban. Családja pedig most azt követeli a hivataltól, hogy távolítsák el a családi sírból az idegen urnát. A rendőrség újabb felhívást tett közzé, amelyben továbbra is keresi azokat, akik felismerik az elhunytat.