Tűz ütött ki egy szegedi panelházban

Vágólapra másolva!
Kiürítették egy szegedi panelház felső emeleteit pénteken a tűzoltók, miután tűz ütött ki egy nyolcadik emeleti lakás kisszobájában. Két embert vizsgálnak füstmérgezés gyanújával.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy panelház nyolcadik emeletének egyik lakása Szegeden, a Csongrádi sugárúton pénteken. A tűzoltók pár perccel délután két óra előtt kapták a bejelentést. Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az [origo]-nak elmondta: a tűzoltók három fecskendős járművel és emelőkosárral vonultak a helyszínre. A lakás kisszobája égett, a tüzet fél óra alatt eloltották.

A tűzoltók átvizsgálták a nyolcadik emelettől fölfelé az összes lakást, és megkérték az otthon tartózkodókat, hogy menjenek ki az épületből a füst miatt. Tátrai szerint az épület alsóbb emeletein lakók közül is sokan kimentek a házból saját elhatározásból. Sérült nincs, két embert vizsgálnak a helyszínen lévő mentők füstmérgezés gyanújával, de ők is jó állapotban vannak - tette hozzá a szóvivő. A tűz okát még vizsgálják.