Eltűnt milliók miatt rúgták ki a nyíregyházi gyógyfürdő vezetőjét

Vágólapra másolva!
Menesztették a nyíregyházi gyógyfürdőt kezelő önkormányzati cég igazgatóját, miután hűtlen kezelés gyanúja miatt rendőrségi vizsgálat is indult a cég ellen. A helyi Fidesz szerint a fürdőcég milliókat fizetett ki úgy, hogy azokért cserébe máig nem kapott semmit.
Vágólapra másolva!

Kirúgta a nyíregyházi önkormányzat a város gyógyfürdőjét kezelő Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatóját - jelentette be Csabai Lászlóné MSZP-s polgármester kedden. A vezető menesztésére a cég működésében észlelt hiányosságok miatt került sor - tette hozzá a szocialista városvezető.

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-nél a Fidesz nyíregyházi szervezetének feljelentése után indult rendőrségi nyomozás hűtlen kezelés gyanújával. A párt szerint a cég 2004-ben 52 és 20 milliós megrendelési szerződéseket kötött, az összeget előre kifizette, de a teljesítés még most sem történt meg.

A hiányosságokat a cég felügyelőbizottsági (fb) tagjainak észlelnie kellett volna - mondta a sajtótájékoztatón Csabai Lászlóné. Az fb tagjai önkormányzati képviselők, akik megkapták a problémás szerződéseket tartalmazó cégadatokat. Hogy lesz-e személyi konzekvenciája az fb-tagok esetében a történteknek, arra a polgármester azt mondta, hogy szívesen támogatná a tagok lemondását, ha azok felajánlanák azt.

A fürdőket és az ahhoz kapcsolódó létesítményeket működtető Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. élére október 15-ig állítanak új vezetőt.