Vágólapra másolva!
Játékpisztollyal rabolt autót az a Borsod megyei férfi, akit csütörtökön több mint 5 év fegyházra ítélt a Debreceni Ítélőtábla. A férfit közel 2 év bujkálás után fogta el a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Jogerősen öt év, nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Ítélőtábla egy férfit, aki játékpisztollyal fenyegetőzve rabolt el egy autót 2006-ban. A döntéssel a bírák helyben hagyták az első fokú ítéletet, és enyhítő körülménynek fogadták el, hogy a férfinak kiskorú gyermekéről kell gondoskodnia.

A vádlott, aki a bűncselekmény elkövetése idején 28 éves volt, munkahelye elvesztése és anyagi tartalékainak felélése után döntött úgy, hogy lopott autóval megy haza a családjához, Nógrád megyébe - mondta el az ügy részleteiről a Debreceni Ítélőtábla sajtótitkára. Eszerint a férfi Debrecen belvárosában beült egy parkoló autóba, amelynek sofőrje egy gyorsétterembe ment, míg utasa a kocsiban maradt.

A férfi a játékpisztollyal megfenyegette az autóban ülő nőt, majd miután az kiszállt, elhajtott Salgótarjánba, majd másnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályiba. A férfi, miután megtudta, hogy a rendőrség keresi, Siófokon és Budapesten bujkált 2008 áprilisi elfogásáig. A rendőröknek az a mályi ismerőse adta fel, akinél az autót hagyta.