Jobban van a III. kerületben meglőtt rendőr

Vágólapra másolva!
Stabilizálódott az állapota annak a rendőrnek, akit a III. kerületben lőttek meg péntek este. A megsebesült rendőr még el tudta fogni az erdős területen menekülő támadót.
Vágólapra másolva!

Meglőttek egy rendőrt Budapesten a III. kerületben péntek este - közölte a rendőrség. A II. kerületi kapitányságon dolgozó őrnagy egy, a polgárőrökkel közös, betörésellenes akcióban vett részt péntek este a kerületben: több csoportban fésültek át egy környéket, ahonnan az utóbbi időben sorozatos betöréseket jelentettek - mondta az [origo]-nak Tafferner Éva, a BRFK kommunikációs osztálynak vezetője.

Bodnár Zsolt, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese elmondta, hogy az elmúlt egy hónapban 20-25 betörés történt a Remetehegy környékén, ezért indítottak akciót. Az akció közben is kaptak bejelentést betörésről. A környéket több járőr polgárőrökkel fésülte át, mikor feltűnt egy kutyasétáltatóval beszélgető férfi. Bár a korábban kapott személyleírás nem illett egészen rá, a 35 éves, civil ruhás őrnagy odalépett, mire a férfi futni kezdett. A rendőr a nyomába eredt és egy erdős részen érte be. Ekkor dördülhetett a lövés, ami a combján érte a rendőrt. Az őrnagy még be tudta fejezni a férfi megbilincselését, így az nem tudott elmenekülni. Közben odaért több rendőr - tudósított a Független Hírügynökség.

Bodnár Zsolt elmondta, hogy előkerült a 9 milliméteres kaliberű pisztoly is, illetve egy laptop és egy zacskó ékszer, amit az elfogott férfi nem sokkal azelőtt, két betörésből zsákmányolt. Az egyik betörésnél otthon voltak a háziak, ők adták a bejelentést, a másik lakásban nem voltak otthon. A két esti betörést elismerte a férfi, feltehetően az elmúlt hónap hasonló bűncselekményeihez is köze lehet, de ezt még vizsgálják. A támadó egy 48 éves, dunaújvárosi férfi, aki volt már büntetve hasonló ügyekért, nemrég szabadult és feltehetően azóta is betörésekből tartotta fenn magát. A fegyvert még szakértő vizsgálja, azt még nem tudni, hogy honnan szerezte a betörő.

Révai Róbert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendőrség Egészségügyi Központ vezető főorvosa azt mondta, hogy a rendőrt a mentők kezdték ellátni. A lövés artériát is ért, a rendőrt súlyos-életveszélyes állapotban beszállították az Állami Egészségügyi Központba. Ott még az éjjel megműtötték, állapota stabilizálódott. Később a rendőrség egészségügyi szolgálatától kap majd rehabilitációs kezelést, egyelőre a kórházban marad.

Taffrener Éva szerint az elfogott férfi beismerte, hogy péntek este több betörést is elkövetett. A Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és emberölés kísérlete miatt vette őrizetbe, míg a rendőrség betöréses lopás miatt folytat ellene .