H1N1: Már 62 gyanús diák hiányzik a szegedi iskolából

Vágólapra másolva!
Már 62 diák hiányzik egy szegedi iskolából, ahol a múlt héten kezdte el megfertőzni a diákokat a gyanú szerint a H1N1-vírus. Lehet, hogy az iskola tanítási szünetet tart.
Vágólapra másolva!

Újabb diákok betegedtek meg a szegedi Vedres István Építőipari Szakközépiskolában, így most már összesen 62-en hiányoznak. Kedd reggelre újabb 34 diák betegedett meg, ezért most azt fontolgatják, hogy egy-két napra tanítási szünetet rendelnek el az iskolában, hogy a még lappangó betegek ne fertőzzenek tovább - mondta Tombácz Zsuzsanna, a tisztiorvosi szolgálat járványügyi vezetője.

Az otthon maradt diákok többsége ugyanazokkal a tünetekkel lábadozik: lázasak, köhögnek, és légúti megbetegedésre panaszkodnak. A tisztiorvosi szolgálat szerint az első megbetegedések a múlt hétfőn voltak, azóta egyre többen lettek rosszul. Csütörtökön vettek mintát a H1N1-gyanús betegektől. Úgy tűnik, a diákok három-négy nap alatt le tudják küzdeni a vírust. Senki nem került kórházba, de a tisztiorvosi szolgálat újabb megbetegedésekre számít.