Székely Ferencet jelölik a köztévé elnökének

Vágólapra másolva!
A szocialista és szabad demokrata delegáltak által támogatott Székely Ferencet jelölte pénteken az MTV kuratóriumi elnöksége a köztévé vezetőjének. A végső szót a nagykuratórium mondja ki, amely délben kezd ülésezni.
Vágólapra másolva!

Székely Ferenc producert, az MTV korábbi ügyvezetőjét jelölte a Magyar Televízió elnöki posztjára péntek reggeli ülésén a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége - értesült több testületi tagtól az MTI. A testületi tagok azt mondták: a pályázó a jelöltté váláshoz minimálisan szükséges 10 voksot kapta meg a 15 tagú testületben.

A szocialista és szabad demokrata delegáltak korábban Székelyre szavaztak, a Fidesz és a KDNP emberei pedig Havasi János jelölését támogatták. Az MSZP-s és SZDSZ-s delegáltak csupán kilenc szavazatot tudtak biztosítani Székelynek. Az MTI-nek nyilatkozó testületi tagok szerint péntek délelőtt végül az MDF-es tag is Székely mellé állt, így gyűlt össze a tíz szavazat.

Székely 1994-ben, a Horn-kormány idején lett az MTV egyik alelnöke. A rendszerváltás után a Nap-kelte főszerkesztője volt.

A javaslatról délben kezdődő ülésén dönt a 21 civil delegálttal kiegészülő nagykuratórium, a jelöltnek ott is kétharmados többséget kellene szereznie, hogy elnökké válasszák. A köztévének közel két éve nincs elnöke. Most hatodszorra írták ki az elnöki pályázatot. Eddig egyetlen jelöltnek sem sikerült megszereznie a nagykuratórium voksainak kétharmadát. Székely indult a második és a harmadik fordulóban is, de akkor nem tudott elég voksot gyűjteni a jelöltté váláshoz.