Magyar Nemzet: volt titkosszolgák írtak BKV-tanulmányokat

Vágólapra másolva!
Egykori titkosszolgálati emberek és a Köztársasági Őrezred volt parancsnoka is azok között van, akik 42 millió forintért tanulmányokat írtak a BKV-nak a Magyar Nemzet szerint. A korrupció helyzetét is vizsgálták.
Vágólapra másolva!

Bruttó 43 millió forintért íratott tanulmányokat a BKV az elmúlt években a Security Audit Kft.-vel. Tanulmányt írtak például a közlekedési társaság korrupciós helyzetének kezeléséről vagy a sikló területének vagyonvédelmi felülvizsgálatáról - írja a Magyar Nemzet.

A Security Audit alapítói között van a Magyar Nemzet szerint a korábban Gyurcsány Ferenc rokonságával együtt biztonsági céget alapító Csatári József, a Horn-kormány idején a titkosszolgálatoknál tevékenykedő Somogyi Tamás és Guba László, valamint a Köztársasági Őrezred volt parancsnoka, Berkesi Ferenc is.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a céggel 2005 és 2008 között jellemzően minden hónapban új szerződést kötöttek, amelyek értéke soha nem haladta meg a 2 millió forintot, így a megbízások nem kerültek fel a BKV honlapjára az 5 millió forintot meghaladó szerződések listájára. A BKV a Magyar Nemzetnek annyit mondott: 2009 júliusában újabb 4,8 millió forintos szerződést kötöttek a Security Audit Kft.-vel a telephelyeiken működő biztonsági rendszerek éves felülvizsgálatára.