Nincs diplomája az új titokminiszternek

Vágólapra másolva!
Noha az Országgyűlés honlapján található önéletrajzában az szerepel, hogy az újdonsült titkosszolgálati miniszter 1991-ben diplomát szerzett, Juhász Gábor a Magyar Nemzet érdeklődésére elismerte, ez nem igaz.
Vágólapra másolva!

Juhász Gábor ugyan megszerezte az abszolutóriumot a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen, de a szakdolgozatát nem adta le, és nem is államvizsgázott, így nincs diplomája - ismerte el a Magyar Nemzet kérdésére a frissen kinevezett titkosszolgálati miniszter.

Az Országgyűlés honlapján Juhász Gábor önéletrajzában ezzel szemben az olvasható, hogy 1991-ben az egyetem kereskedelmi karán diplomázott. Igaz, a legmagasabb iskolai végzettség rovatban csak annyi szerepel - a főiskolai oklevele után -, hogy "közgazda (abs.)". A miniszter is azt hangsúlyozta a lapnak nyilatkozva, hogy a közgazda címet viselheti, és betölthet olyan munkaköröket, amelyek egyetemi végettséghez kötöttek.

A .Miniszterelnöki Hivatal (MeH) szombaton közleményt adott ki, amelyben azt írták: Juhász kezdeményezi adatainak pontosítását az Országgyűlés honlapján. A MeH szerint a miniszter 1985-ben Kecskeméten, a Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolán szerzett főiskolai diplomát, ezután pedig - 1991-ig - munka mellett járt a közgazdaságtudományi egyetemre, és bár az abszolutóriumot megszerezte, nem tette le az államvizsgát.