Visszahelyezték tisztségébe a fóti polgármestert

Vágólapra másolva!
A bíróság megszüntette felfüggesztését és visszahelyezte hivatalába Mádly Zsolt (Fidesz-KDNP) fóti polgármestert. A politikust a helyi képviselő-testület függesztette fel július végén - a bíróság szerint jogtalanul
Vágólapra másolva!

Megszüntette Mádly Zsolt (Fidesz-KDNP) fóti polgármester felfüggesztését a Pest Megyei Bíróság - közölte Bartos Sándor (Fidesz) helyi alpolgármester. A polgármester azért fordult bírósághoz, mert jogellenesnek tartotta a felfüggesztéséről szóló képviselő-testületi határozatot.

Az ítélet szerint az önkormányzati testület helytelenül járt el, mivel a Mádly ellen hozott fegyelmi eljárás jegyzőkönyvei hamis adatokat tartalmaztak és a fegyelmi bizottság elnöke jogtalanul hívta össze a július 29-i fegyelmi tanácsot. Ezért nem is hozhatott volna a tanács a polgármester felfüggesztéséről szóló határozatot. A bírósági döntés jogerős, Mádly szerdától több hónapos kényszerszünet után ismét megkezdheti a munkát.

A fóti városvezetésben hónapok óta nem szűnik az ellenségeskedés, a polgármester és a képviselőtestület nagyobbik része úgy összevesztek, hogy akadozni kezdett a város irányítása. A belháború már januárban, Mádly hivatalba lépésekor kirobbant, a fóti képviselő-testületi ülések jó része azóta veszekedéssel telik. Júliusban nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely egy néhány tízmilliós önkormányzati beruházás megszerzéséről szól - ennek nyomán a képviselők egymást vádolták korrupcióval.

A vita addig fajult, hogy Mádly büntetőfeljelentéssel fenyegette meg a testület tagjait, és egy mikrofonkonnektorral orrba verte az alpolgármestert, akinek vérezni kezdett az orra. Ezután ellenfelei felfüggesztették Mádlyt, és fegyelmit indítottak ellene (erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat).