Újra felfüggesztették a fóti polgármestert

Vágólapra másolva!
Alig három nap telt el azóta, hogy visszahelyezték tisztségébe, máris újra felfüggesztették a fóti polgármestert. A hét elején egy jogtalan fegyelmi bizottsági döntést semmisített meg a bíróság, és helyezte vissza tisztségébe a polgármestert, pénteken azonban egy ellene indított per miatt, annak végéig függesztették fel.
Vágólapra másolva!

Három nappal azután, hogy visszahelyezte tisztségébe, ismét felfüggesztette Fót polgármesterét a Pest Megyei Bíróság. Mindkét döntést ugyanaz a bíró hozta - közölte Bartos Sándor alpolgármester.

Bartos szerint a hét elején hozott bírósági végzés az önkormányzati fegyelmi bizottságnak a polgármester felfüggesztéséről szóló döntését minősítette jogtalannak, ezért foglalhatta el a posztját ismét Mádly. A mostani felfüggesztés viszont a bírósági eljárás befejezéséig szól, az önkormányzati testület ugyanis sorozatos törvénytelenségekre hivatkozva beperelte be a polgármestert, hogy jogi úton távolítsa el tisztségéből.

Az alpolgármester szerint a jogi huzavona lényegében arra vezethető vissza, hogy ez év elejétől az önkormányzatok felett felügyeletet gyakorló megyei közigazgatási hivatalok megszűntek, így akár hamis jegyzőkönyvek alapján is lehet bírósági eljárást kezdeményezni a településeken a kiszolgáltatott helyzetbe került polgármesterek ellen.

A város irányítását ideiglenesen újra az alpolgármester veszi át. Mádly két napja, posztja elfoglalásakor bejelentette: szeptember 30-án rendkívüli önkormányzati ülést hív össze, amelyen kezdeményezi majd a testület önfeloszlatását. Bartos közölte, ő maga is kezdeményezi ezt a lépést, így szeptember utolsó napjára összehívja a rendkívüli testületi ülést.