Közösen követtek el öngyilkosságot egy maglódi család tagjai

Vágólapra másolva!
Közösen akart öngyilkosságot elkövetni egy maglódi család négy tagja. A szülők és két felnőtt korú gyermekük nyugtatót vettek be, egyedül az anya maradt életben. A család tagjai ritkán mutatkoztak az utcán - mondta tudósítónknak az egyik szomszéd.
Vágólapra másolva!

Egy négytagú család három tagja halt meg pénteken délelőtt a Pest megyei Maglódon, miután közösen akartak öngyilkosságot elkövetni - közölte a Független Hírügynökség. A Határ utca egyik házában élő család tagjai, az 53 éves apa, vele egykorú felesége, valamint 19 és 20 éves gyermekeik megbeszélték, hogy együtt követnek el öngyilkosságot - mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nagy mennyiségű nyugtatót a pszichiátriai kezelés alatt álló anya adta családtagjainak, és ő maga is vett be ezekből. "Közös elhatározás volt, valamennyien lefeküdtek, azonban az asszony felébredt, és ekkor felhívta a körzeti orvost, egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan miért" - mondta az [origo]-nak a szóvivő. Mire azonban az orvos megérkezett, férjén és gyerekein már nem tudtak segíteni. Az életben maradt asszonyt egy pszichiátriára szállították, ellene öngyilkosságban való közreműködés miatt indult eljárás.

A család háza Maglód legutolsó utcájában áll, pénteken délután az utca kihalt volt, sem rendőrök, sem szomszédok nem mutatkoztak - jelentette tudósítónk a helyszínről. Egy, a család szomszédságában lakó nő szerint a helyieket nagyon megrázták a történtek. A családban mindkét gyerek mozgássérült volt, mindannyian visszahúzódó életet éltek, ritkán mutatkoztak az utcán - mondta az [origo]-nak. Ugyanezt állította egy, a történetet áttételesen ismerő, névtelenséget kérő maglódi forrásunk is.

Tudósítónk beszélt egy, az utcában lakó asszonnyal, aki azt állította, mindig is ott lakott, de a két gyermeket - mindketten lányok - egyszer sem látta. Hozátette: bár a környéken elég jól ismerik egymást az emberek, ő maga még azt is csak a hírekben hallotta, hogy a családban két gyerek volt.

Az asszony szerint sok környékbeli még nem is tud a történtekről, akik azonban tudnak róla, nem ítélik el a családot tettük miatt. Szerinte átérzik, milyen nehéz lehetett két állandó gondozásra szoruló gyermeket nevelni úgy, hogy a szülők tudták, javulásra nincs esély.

Az apa kamionsofőrként dolgozott, nemrégen azonban elvesztette az állását - mondta tudósítónknak egy környékbeli, aki azt állította, ismerte a családot. Az [origo] telefonon elért több, az utcában lakó embert is, de azt mondták, mélyen érintették őket a történtek, ezért nem kívánnak nyilatkozni.