Elfogták a rendőrök az újpesti gyújtogatót

Vágólapra másolva!
Tetten érték a rendőrök azt a budapesti férfit, aki a gyanú szerint több, az utóbbi időben elkövetett gyújtogatásért is felelős. A férfi ajtókat és kukákat gyújtott fel, illetve autókat próbált meg lángba borítani.
Vágólapra másolva!

Gyújtogatót fogtak el a rendőrök Újpesten - közölte honlapján a rendőrség. A járőrök vasárnap hajnalban egy férfira lettek figyelmesek, aki öngyújtóval egy letakart személygépkocsi ponyváját próbálta meggyújtani. A férfi a rendőröket észlelve menekülni próbált, azonban a közelben elfogták.

Az 54 éves budapesti férfi a rendőrök szerint megalapozottan gyanúsítható több, a kerületben elkövetett rongálással, vagy annak kísérletével. Őt gyanúsítják például azzal, hogy szeptember 9-én éjszaka a IV. kerületi Liszt Ferenc utcában felgyújtotta egy üzlethelység műanyag ajtaját.

Két nappal később a gyanúsított a rendőrök szerint megpróbált felgyújtani egy, az Attila utcában parkoló autót. A lángokat észrevették és eloltották, így csak az autó egyik visszapillantó tükre égett el. Ezt követően a férfi egy társasház kapualjában felgyújtott három kukát, majd szeptember 12-án szintén az Attila utcában egy ház udvari bejárati ajtaját.