Vágólapra másolva!
Kerítésbe vezetett áram rázott meg szombaton két hétéves gyereket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszalúcon. A hétéves gyerekek könnyebb sérülést szenvedtek. A telek tulajdonosa azért vezetett áramot a kerítésbe, hogy a zöldségeit védje. 
Vágólapra másolva!

Két gyereket rázott meg a kerítésbe vezetett áram a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszalúcon. A hétéves gyerekek könnyebb sérülést szenvedtek, kórházba szállították őket - közölte vasárnap az MTI-vel a rendőrség.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a 60 éves tiszalúci férfi azért vezetett áramot a kerítésbe, hogy a zöldségeit védje. A két gyermek szombaton este hat óra körül akart bemászni a kertbe, ekkor rázta meg őket az áram.

A megyei rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete miatt indított büntetőeljárást. A 60 éves férfi szabadlábon védekezhet.

A Borsod megyei bíróságon a héten kezdődött meg annak a kesznyéteni férfinak a büntetőpere, aki veteményesét árammal védte, és tavaly júliusban a kerítését átmászó három helybéli férfi egyikét halálos áramütés érte.