Felfüggesztették a beteg férfit továbbküldő orvost

Vágólapra másolva!
Az ügy tisztázásáig felfüggesztették azt az orvost, aki múlt hét elején megvizsgálta azt a férfit, akit hasi panaszokkal küldtek kórházról kórházra - írja a Népszabadság. A férfi kedden délelőtt meghalt. A Péterfy Sándor utcai kórház igazságügyi orvos szakértői boncolást kért, hogy kiderüljön a halál oka.
Vágólapra másolva!

A kórtörténettel nem magyarázható váratlan halál miatt igazságügyi orvos szakértői boncolását kezdeményezett a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója annak a férfinek az esetében, aki a múlt hét elején több kórházat is megjárt hasi panaszaival, és meghalt. Radnai Zoltán, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház főigazgatója az ügy tisztázásáig felfüggesztette azt a munkatársát, aki a beteget megvizsgálta - írja a Népszabadság.

Egyelőre mindkét érintett intézmény - a fővárosi Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és az Egyesített Szent István és Szent László Kórház - főigazgatója is azt mondja: betartották a szakma szabályait annak az elhunyt beteg ügyében. Az egészségügyi miniszter, Székely Tamás felkérte az Egészségbiztosítási Felügyeletet, hogy tisztázzák, mi okozta az 54 éves férfi halálát.

A Népszabadság szerint a férfi hétfőn délelőtt lett rosszul, erős hasi fájdalmakra panaszkodott. A beteget nem a sebészeti ügyeletet ellátó Egyesített Szent István és Szent László Kórházba vitték, hanem a Péterfy Sándor utcai kórházba. Innen irányították a Szent István kórházba, ahonnan azonban - mivel az ügyeletvezető úgy döntött: nincs azonnali sebészeti teendőjük - visszaküldték a Péterfy Sándor utcai kórházba.

Miután azt mondták nekik, hogy a mentőre várni kell, a férfi hozzátartozói maguk akarták átszállítani a férfit egy ismerős orvoshoz, a budai Szent Margit Kórházba - írja a lap. A férfival csak a Döbrentei térig jutottak, ott elveszítette eszméletét, leállt a keringése. Az utcán egy betegkísérő próbálta újraéleszteni, aki közben riasztotta a mentőszolgálat esetkocsiját is. A helyszínre érő mentők már csak az agyhalál beálltát tudták megállapítani, de miután a keringés elindítása sikeres volt, a férfit bevitték a Péterfy intenzív osztályára. Itt halt meg, kedden délelőtt.