Újra van áram Ferihegy 2A terminálján

Vágólapra másolva!
Újra van az áram Ferihegyen, a repülőtér 2A termináljának épületében, ahol szombat este nyolc óra óta volt áramszünet egy meghibásodott kábel miatt. Az áramot vasárnap délután 2 óra után kapcsolták vissza.
Vágólapra másolva!

A számítógépes rendszer és az utasbiztonsági rendszerek ellenőrzése után újra fogadhat és indíthat gépeket a 2A terminál. Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője a Független Hírügynökségnek vasárnap délután azt mondta, hogy két óra után kapcsolták vissza az áramot a 2A terminálon. A repülőtér működése fokozatosan áll vissza a rendes kerékvágásba - mondta Hardy.

Sorra nyitottak ki a boltok, miközben ellenőrizték a számítógépes és az utasbiztonsági rendszereket. A 15 óra utáni becsekkolások már a 2A-n történhettek. Ez azt jelenti, hogy a fél ötkor érkező és az öt órakor induló gépek már használhatták ezt a terminált.

Az épület és a repteret árammal ellátó erőmű között egy magasfeszültségű betápláló kábel lett zárlatos, az okozta az áramszünetet. Emiatt szombat este kiürítették Ferihegyen a 2A terminált. A légiforgalmat a hiba elhárításának idejére a 2B és az 1-es terminálra irányították, mert azok zavartalanul üzemeltek, csakúgy, mint a felszállópályák világítása.

A hiba kényes helyen volt, ezért tartott sokáig a javítás. Minden járat közlekedett, az utasokat a 2A terminálról a 2B-re irányították át. Összesen 35 járatot kellett átirányítani a 2B terminálra. Mivel két terminál helyett csak egy állt rendelkezésre és így körülbelül feleannyi kapacitásuk volt az utasok fogadására, 10-20 perces késések fordultak elő.