A cigányvezetők lemondását követelte 150 roma tüntető

Vágólapra másolva!
A jelenlegi roma vezetés távozását követelte a Megújult Magyarországi Roma Összefogás Párt és 150 támogatója hétfőn. Vezetőjük szerint a cigányság érdekeit a "nyolcosztályos analfabéta romapolitikai vezetés" helyett roma értelmiségieknek kell képviselniük.
Vágólapra másolva!

A cigányság valós politikai érdekképviseletének megteremtéséért, a jelenlegi roma politikai vezetés azonnali távozásáért tartott demonstrációt mintegy százötven ember részvételével a Megújult Magyarországi Roma Összefogás Párt hétfőn Budapesten a Képviselői Irodaház előtt.

Szajkó Béla, a párt vezetője azt mondta: "a nyolcosztályos analfabéta romapolitikai vezetés" helyett roma értelmiségieknek kell vezetnie a cigányságot. Ezért azonnali távozásra szólította fel Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselőt, Farkas Flórián fideszes képviselőt, a Lungo Drom elnökét és Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat vezetőjét.

A megmozdulás szervezője szerint "a jelenlegi korrupt roma politikai elit" nem a cigányságot képviseli, ezért petíciót akartak átadni Orbán Viktor Fidesz-elnöknek, "mint Magyarország leendő miniszterelnökének", de azt senki nem vette át.