Visszakozott az edelényi polgármester

Vágólapra másolva!
Mégsem tesz feljelentést roma nők ellen az edelényi polgármester, aki korábban azt állította: több terhes cigány nő szándékosan árt a gyermekének a nagyobb családi pótlék érdekében. A polgármester azt állítja, a bizonyítékait igazoló tanúk félnek.
Vágólapra másolva!

Mégsem tesz feljelentést Molnár Oszkár Edelény polgármestere, aki korábban azt nyilatkozta egy testületi ülésen: roma nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek magasabb összegű családi pótlék reményében - írta az Észak-Magyarország.

A Borsod megyei település vezetője, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint Szendrőládon és Lakon a roma nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak. A cigány asszonyok gyógyszert szednek be, gumikalapáccsal ütik a hasukat - állította.

A polgármester korábban közölte, hogy állításait bizonyítani is tudja, ezért megteszi a feljelentést azok ellen, akik terhesen károsították a magzatjukat. Kedden viszont Molnár azt mondta az Észak-Magyarországnak, hogy mégsem tesz feljelentést. "Azokra, akik az információt szolgáltatták és bíróság előtt igazolhatnák állításomat, az elmúlt két hétben ellenem folyó médiahadjárat olyan hatást gyakorolt, hogy félnek felvállalni a tanúskodást, ezért igazán nincs mit felróni nekik" - fogalmazott.