Csütörtökön temetik el Bujtor Istvánt

Vágólapra másolva!
Családja kérésére Balatonszemesen, testvére, Latinovits Zoltán sírja közelében temetik el Bujtor István színészt. Bujtor múlt pénteken halt meg, halálát több egészségügyi probléma együttes fellépése okozta.
Vágólapra másolva!

Bujtor István színész-rendezőt, a veszprémi színház igazgatóját csütörtökön temetik el Balatonszemesen. Testvére, Latinovits Zoltán sírhelyével szemben, a lélekharang tövében nyugszik majd - közölte a Somogy Televízió internetes lapja.

A televízió szerint Bujtort családja kérésére temetik el Balatonszemesen. A színész-rendező nagyon szorosan kötődött a Balatonhoz, tapasztalt vitorlázó volt, és több filmje is a tónál játszódott.

A temetés csütörtökön 13 órakor lesz, a család kérése csak a közeli hozzátartozók vesznek részt rajta. A barátok, a tisztelők 15 órától róhatják le kegyeletüket a sírnál Balatonszemesen - közölte a színház sajtófőnöke.

Varga Róbert azt is elmondta, hogy Bujtor István lelki üdvéért október 7-én szerdán 16:30 órakor a budapesti Szent István-bazilikában tartanak gyászmisét.

Bujtor István múlt pénteken vesztette életét. Halálát az Állami Egészségügyi Központ igazgatójának keddi közlése szerint tüdőembólia, keringési és légzési problémák okozták. A színész július végén lett rosszul, életveszélyes állapotban szállították a veszprémi kórházba.