Betegek, de nem újinfluenzások a magyar áldozat családtagjai

Vágólapra másolva!
A hozzátartozói is betegek a H1N1 vírus második magyar áldozatának, de a családtagokat nem az új típusú influenza támadta meg. Jelenleg az áldozat tágabb környezetében vizsgálják, elkapta-e valaki a betegséget.
Vágólapra másolva!

Egy fiatal Tolna megyei férfi a H1N1 vírus második magyar áldozata, aki szerdán halt meg váratlanul. A Független Hírügynökség szerint az elhunyt 34 éves férfi apja, anyja, felesége és három gyereke is mind betegek, köhögnek, és fújják az orrukat. Scheffer Károly dél-dunántúli regionális tiszti főorvos szerint azonban a hozzátartozóknak nem H1N1-fertőzésük van. Mint mondta, most a férfi tágabb környezetében vizsgálódnak, hogy kiderüljön, megfertőződött-e a férfin kívül valaki a vírustól.

A 34 éves férfi életerős volt, nem volt kórelőzménye, nem tartozott rizikócsoportba. Vérzéses tüdőgyulladása volt, ami az egyik leggyakoribb szövődménye az influenzának, elvégezték a tesztet, ami pozitív lett. A fiatalember külföldön sem járt mostanában. Néhány hete egy kisebb sérülés miatt elment a háziorvosához, de akkor még semmi baja sem volt. (Az erről szóló cikkünket itt elolvashatja.)