Autós üldözés és határsértés Szegednél

Vágólapra másolva!
Autós üldözés bontakozott ki Szeged közelében a rendőrség és három határsértő autótolvaj között. Leütöttek egy embert, elvették az autóját, és megpróbáltak elmenekülni.
Vágólapra másolva!

Autós üldözésbe torkollott egy röszkei kocsilopás Szegeden. Három férfi - a gyanú szerint illegális bevándorlók, akiket végül sikerült elfogni - leütött egy embert, és elvitte az autóját Röszkéről.

Pénteken kora este érkezett bejelentés a szegedi rendőrségre az autó eltulajdonításáról. A rendőrök figyelni kezdték a Szegedre bevezető, illetve az autópályára rávezető utakat,és a város határában ki is szúrták az ellopott autót - közölte a szegedi rendőrkapitányság.

A rendőrök igazoltatni akarták a kocsiban ülőket, ők azonban nem álltak meg, hanem menekülni kezdtek. Menekülés közben az autó letört egy vasúti sorompót is, végül a Kálvária sugárúton sikerült őket megállítani, miután nekicsúsztak egy álló autónak és egy rendőrautónak.

A rendőrség őrizetbe vette a három férfit, akikről kiderült, hogy néhány órával korábban jöttek át a zöldhatáron. Jármű önkényes elvételének minősített esete miatt indult ellenük eljárás.

Személyi sérülés az autós üldözés során nem történt. A férfi, akit a gyanú szerint a határsértők leütöttek, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.