Olasz maffiafőnököt fogtak el Magyarországon

Vágólapra másolva!
A nápolyi maffia, a camorra vezetőjét fogták el csütörtök este Magyarországon. Giancarlo De Luca még júliusban szökött megy egy olasz rendőrségi akció elől. Romániába próbált eljutni, de a nagylaki határátkelőnél őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

A nápolyi Casalesi-klán egyik vezető tagját tartóztatták le Nagylaknál a magyar-román határon. Az olasz ANSA hírügynökség szerint Giancarlo De Luca, a Casalesi-klán egyik vezetője július 17-én szökött meg egy rajtaütés elől, amelyben hat helyi maffiózót tartóztattak le az olasz hatóságok. Az 52 éves férfi azóta szökésben van.

Az ANSA szerint a maffiózót a caserta-i olasz rendőrök jelzése alapján a magyar rendőrök tartóztatták fel a határon, amikor át akart menni Romániába. A férfi autóval próbált meg átkelni a határon, vele utazott húszéves fia és egy másik fiatalember. Az utóbbi személy azonosítása érdekében az olasz hatóságok képviselői már Magyarországra érkeztek.

Giancarlo De Luca olasz értesülések szerint a camorra bűnszervezetének egyik központi alakja, az utóbbi hónapokban letartóztatott maffiavezérek nevében ő szedte be az uzsora és védelmi pénzeket.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére annyit mondott el, hogy csütörtökön este európai elfogatóparancs alapján vettek őrizetbe Nagylaknál egy olasz férfit, aki Romániába akart átlépni. Adatai ellenőrzésekor kiderült, hogy az olasz hatóságok elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A szóvivő szerint az elfogatóparancsot különböző, személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt adták ki a férfi ellen. A Fővárosi Bíróság pénteken rendelte el az olasz férfi egyszerűsített átadási letartóztatását. A magyar hatóságok már meg is kezdték az egyeztetést az olasz hatóságokkal az átadásáról.