Vágólapra másolva!
Megdőlt a Sziget fesztivál tavalyi, 385 ezres látogatórekordja, vasárnap, az utolsó napon ugyanis 68 ezren fordultak meg a Hajógyári-szigeten a szervezők adatai szerint. Így összesen 390 ezren voltak kíváncsiak a hatnapos rendezvény programjaira. Ez abszolút nézőcsúcs, hiszen 2006-ban és 2007-ben, a még hétnapos fesztiválon volt 385 ezer látogató.
Vágólapra másolva!

Vasárnap véget ért az idei Sziget fesztivál, amely hivatalosan szerdán kezdődött, de megelőzte egy mínusz egyedik és egy nulladik nap is. A mínusz egyediken a húszéves Tankcsapda koncertezett, a nulladikon pedig antirasszista rendezvényt tartottak.

A zárás után közölt adatok szerint összesen 390 ezren vettek részt az augusztus 10-17-ig megrendezett 17. Sziget fesztivál mínusz egyedik és hivatalos öt napján. A rendezvényen idén 5 ezerrel többen vettek részt, mint az elmúlt 3 évben felállított rekord.

A számításban a nulladik napon tartott Zene a Rasszizmus Ellen programsorozat látogatószáma azért nem szerepel, mert nyereség esetén a bevételt civil szervezetek kapták volna - mondta el a Független Hírügynökség kérdésére korábban Marinka Csaba, a fesztivál PR-főnöke.

A fellépők között volt Lily Allen, a már visszatérő vendégnek számító Placebo és a Prodigy, a zárónapon pedig a nemrég újra összeállt Faith No More koncertezett.