Több ezren tüntetnek a Szabadság téren

Vágólapra másolva!
A Magyar Gárda betiltása és a múlt heti rendőri oszlatás miatt tüntet a Jobbik Budapesten. Korábban a Hatvannégy Vármegye ifjúsági Mozgalom és a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége is demonstrált.
Vágólapra másolva!

Több ezer résztvevővel megkezdődött a Jobbik tüntetése szombaton, nem sokkal 17 óra után a budapesti Szabadság téren. A megjelentek túlnyomó többsége fehér inget és sötét nadrágot visel.

A szombati tüntetéssel a július 4-i - betiltott - demonstráció feloszlatása és a Magyar Gárda egyenruháját viselők előállítása miatt tiltakoznak a két demonstráció részvevői - mondták előzetesen a tüntetés szervezői.

"A rendőrség rendkívül határozottan fog fellépni minden egyes jogsértés és törvénysértés esetén, de a rendőrség maximálisan garantálja a békés gyülekezéshez való jogot" - mondta az országos rendőr-főkapitány.

Szombaton délelőtt a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) szervezésében tartottak demonstrációt a Szabadság téri szovjet hősi emlékműnél. A részvevők virágot helyeznek el az emlékműnél, tiltakozva a szélsőjobboldali eszmék terjedése ellen.

Délutánra egy magánszemély jelentett be demonstrációt az Erzsébet térre, ehhez csatlakozott a Hatvannégy Magyar Vármegye Mozgalom. (A múlt héten éppen az Erzsébet téren oszlatta fel a rendőrség a nem engedélyezett demonstrációt.)