Retkes: Lejáratódott az SZDSZ márkaneve

Vágólapra másolva!
"A sárdobálásban én nem fogok részt venni" - nyilatkozta a Népszabadságnak Retkes Attila, az SZDSZ új elnöke, aki szerint nem a párt elnevezését, hanem politikájának tartalmát kell megújítani.
Vágólapra másolva!

A Gizella utcai székházba csak tucatnyi kilépő nyilatkozat érkezett Retkes szerint. A tömeges kilépések híresztelése egyike azoknak a csúsztatásoknak, amelyeket egy szűk kör terjeszt - mondta a pártelnök.

"És itt kell beszélnünk Kóka Jánosról, aki ahelyett, hogy teljesítené erkölcsi kötelességét és lemondott volna a frakció éléről, ahogy azt a küldöttgyűlés kérte, lejárató kampányt indított" - fogalmazott.

Kóka nem testesíti meg az SZDSZ-t

"Kóka János nem volt hajlandó szembenézni azzal az örökséggel, amit hátrahagyott, ehelyett a párt testületi döntéseivel szemben politizál. A szavazóknak érteniük kell, hogy Kóka nem testesíti meg az új SZDSZ politikáját" - tette hozzá az új pártelnök.

Retkes Attila úgy látja: sok jóhiszemű liberálist is rávettek, hogy írják alá a tiltakozó nyilatkozatot, de bízik benne, hogy az aláírók néhány hónap múlva úgy gondolják majd, az új pártvezetés a helyes irányba indult.

Nem dobál sarat

"Sajnálom azokat, akik ennek bedőltek, de a sárdobálásban én nem fogok részt venni" - mondta az interjúban.

"Az alapítók kilépését nagyon sajnálja. Úgy gondolom, a tiltakozók közül többen megtévesztés áldozatául estek, de tiszteletben tartom döntésüket" - közölte az SZDSZ elnöke.

Az esetleges névváltoztatásról az új elnök közölte: "Az SZDSZ elnevezést megtartjuk. A tartalmat, az értékeket kell megújítani, nem a cégért átfesteni. Lejáratódott bár e márkanév, de meg kell őrizni, mert nagyon sok értéket hordoz."