Félnapos elsötétítéssel büntetnék a TV2-t is

Vágólapra másolva!
Félnapos elsötétítéssel büntetné a TV2-t az ORTT, amiért egyik délutáni műsorában kiskorúak megrontásáról volt szó - állították a médiahatóság ülésén részt vevő, névtelen források. Két hete az RTL Klubra róttak ki hasonló szankciót.
Vágólapra másolva!

Tizenkét órás elsötétítéssel szankcionálta a TV2-t szerdán az ORTT - értesült a testület ülésén résztvevőktől az MTI. A névtelenül nyilatkozó források szerint a büntetés azért szabták ki, mert egy délután sugárzott, 12 éven aluliaknak csak felnőtt társaságában ajánlott műsorban foglalkoztak kiskorúak megrontásával.

A médiahatóság irodája kötbér kiszabását javasolta, de végül többséget kapott a testületbe a Fidesz által delegált Szalai Annamária indítványa, miszerint fél napra vonják meg a csatorna műsorszolgáltatási jogosultságát.

Két hete a másik országos kereskedelmi televíziós csatornát, az RTL Klubot sújtotta - szintén egy délutáni show adása miatt - 12 órás elsötétítéssel a médiahatóság. (Az ORTT elnökéről, Majtényi Lászlóról, és a testület szigorodó döntéseiről szóló cikkünket itt olvashatja el.)