Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A legdrágább ajánlat győzött a fővárosi tűzoltótenderen

Vágólapra másolva!
A legdrágább ajánlattal a Synergon nyerte a fővárosi tűzoltók új bevetésirányítási rendszerének szállítására kiírt tendert. A minősítés szerint riválisainál fényévekkel jobb az általa szállított rendszer - írja pénteki számában a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Synergon a közbeszerzési eljáráson 186,5 millió forintos ajánlatával nyerte a fővárosi tűzoltók új bevetésirányítási rendszerének szállítására kiírt tendert a gyorsított, tárgyalásos közbeszerzési eljárásban. A társaság így maga mögé utasította a tenderen szintén induló EADS konszernt, amely 133 millió forintot kért volna az új rendszerért. A harmadik pályázó, a rendszert jelenleg is üzemeltető, annak kiegészítését ajánló Professzionál Informatikai Zrt. ugyanezt a feladatot 80 millió forinttal olcsóbban, 107 millióból oldotta volna meg - írja a Népszabadság.

A bevetésirányítás az a központ, ahová a segélykérések befutnak, és ahonnan aztán intézkednek a tűzoltók indulásáról. A minősítés szerint a két alulmaradt pályázónál fényévekkel jobb a Synergon által szállított rendszer - írja a lap. A Népszabadság szerint a vesztesek azt fontolgatják, a közbeszerzési döntőbizottsághoz fordulnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről