Nem tudták meghallgatni a vakációzó BKV-vezért

Vágólapra másolva!
Nem tett nyilatkozatot a BKV vezérigazgatója, Kocsis István a cég felügyelőbizottsága előtt, mert külföldön nyaral. A közlekedési vállalat vezérét a vele kapcsolatban megjelent, gyanús ügyekről szóló sajtóhírekről akarták kérdezni. A főváros vezetése korábban úgy vélte, elvárható, hogy akár nyaralását megszakítva is megjelenjen a bizottság előtt Kocsis.
Vágólapra másolva!

Nem tett nyilatkozatot Kocsis István, a BKV vezérigazgatója a cég felügyelőbizottságának (fb) szerdai ülésén, mert szabadságát tölti - közölte Székely Gábor, a BKV felügyelőbizottságának elnöke. Mint mondta, hétfőn telefonon beszélt Kocsis Istvánnal, aki külföldön tartózkodik így csak a július 27-i fb-ülésen tud jelen lenni.

A fővárosi önkormányzat vezetése korábban azt közölte: elvárják, hogy Kocsis István a szerdai fb-ülésen számoljon be arról, mi a valóságtartalma azoknak a sajtóhíreknek, miszerint a villamos művek vezérigazgatójaként Kocsis gyanús ügyekkel hozható összefüggésbe. Demszky Gábor főpolgármester és Steiner Pál MSZP-frakcióvezető az MSZP-SZDSZ péntek délutáni koalíciós egyeztetését követően azt nyilatkozták: joggal elvárható, hogy a vezérigazgató akár a szabadságának megszakításával is, de megjelenjen az fb előtt.

Kocsisnak arról kell nyilatkoznia, hogy igazak-e azok a hírek, melyek szerint a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) az ő vezetése alatt szabálytalan tranzakciókkal jelentős összegeket juttatott külföldi offshore cégeknek, illetve ha nem, akkor milyen jogi lépéseket tett a híresztelések ellen. Kocsis korábban azt közölte, hogy pert indít több lap ellen a róla szóló cikkek miatt.

Kocsis Istvánt - Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök utasítására - tavaly márciusban menesztették az MVM éléről. Távozása után a cégnél belső vizsgálatok indultak, amelyek "a szokásostól eltérő", illetve "aggályos" tranzakciókra hívták fel a figyelmet, amelyek során több tízmilliárd forint vándorolt ismeretlen tulajdonosi hátterű cégekhez.