Egy nap alatt három áldozat a hazai tavakban

Vágólapra másolva!
Két halottat és egy eltűntet követeltek a veszélyes tavak csak ma Magyarországon. Egy férfi Keszthelynél, a Balatonban lett rosszul, és kórházba szállítása előtt halt meg. Fonyódnál egy vízibicikliről vízbeugrott férfit keresnek a vízimentők. Egy szigetszentmiklósi bányatónál pedig egy kisfiú esett a vízbe, rajta se tudtak már segíteni a mentők.
Vágólapra másolva!

Meghalt az a férfi, aki egy keszthelyi strandon lett rosszul szerdán. Életéért mintegy egyórás küzdelmet folytattak a vízimentők, majd a mentősök - közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

A 38 éves férfit újra kellett éleszteni a keszthelyi strandon. A krónikus betegségben szenvedő férfit édesapja vitte be fürdeni a Balatonba, majd amikor fia rosszul lett, partra segítette őt. Addigra a férfi olyan állapotba került, hogy a szolgálatban lévő vízimentőnek, majd a kiérkező mentőszolgálatnak újra kellett őt élesztenie. A férfit a helyszínre érkező mentőhelikopterrel kórházba akarták szállítani, de nem sikerült az állapotát stabilizálni, időközben életét vesztette.

Közben a vízimentőket Fonyódra is riasztotta a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság. Ott egy fiatal férfit keresnek ezekben a percekben is, aki a parttól kb. 700 méterre egy vízibicikliről ugrott vagy esett a tóba, és azonnal elmerült. Mentőhajókkal, búvárokkal kutatnak utána - közölte Tar Mihály.

Kisfiú halt meg a bányatónál

Nem sikerült újraéleszteni azt a négyéves kisfiút, aki eddig tisztázatlan körülmények között esett bele a Szigetszentmiklós melletti egyik bányatóba szerda délután, és később meghalt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a történtekről jelenleg annyit tudni, hogy a négyéves kisfiú Zsámbékon lakott, rokonok vagy ismerősök vitték a bányató partján lévő telekre, illetve az ott álló házhoz.

Amint észrevették, hogy a gyerek vízbe esett, azonnal értesítették a tűzoltókat és a mentőket, a kisfiút a tűzoltók emelték a partra. A mentők sokáig próbálták őt újraéleszteni, ám nem tudtak segíteni, a gyermek meghalt. A rendőrség most a helyszínen vizsgálja a baleset körülményeit és azt, hogy kit terhel a tragédiáért felelősség.