Tanácsadó testület segít pénzt osztani a krízisalapból

Vágólapra másolva!
Megalakult a kormány által létrehozott krízisalap tanácsadási testülete, amely segít elosztani a rászorulók közt az alapban összegyűlt pénzt. A testületben miniszterek és civil szervezetek képviselői is vannak.
Vágólapra másolva!

Két miniszter, szociálpolitikai szakértők és karitatív civil szervezetek vezetőinek részvételével megalakult a Kríziskezelő Program Tanácsadó Testülete kedden Budapesten. Feladata a kormány által június 17-én egymilliárd forinttal indított krízisalap működésének figyelemmel kísérése, javaslatok megfogalmazása - közölte Herczog László szociális és munkaügyi miniszter kedden.

"A feladat most az, hogy a rendelkezésre álló összeget a lehető leggyorsabban és legigazságosabban eljuttassuk azokhoz, akik a leginkább rászorulnak" - mondta Herczog László, hozzátéve, ebben nyújt segítséget az újonnan felállt testület.

A miniszter elmondta: az áramszolgáltatók extraprofitjának 60 százaléka, mintegy 3 milliárd forint a krízisalapba, 40 százaléka, mintegy 2 milliárd forint pedig közvetlenül karitatív civil szervezetekhez kerül. A kormány által létrehozott krízisalap egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyújt a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe kerülő családoknak. A támogatás összege 20-50 ezer, kivételes esetekben 100 ezer forint.