Újabb vietnami drogtermesztőket fogtak el

Vágólapra másolva!
Újabb vietnami drogtermesztőket fogott el a rendőrség, egyben lefoglaltak több mint 30 kiló kábítószert, és mintegy 400 tő marihuánát. Budapesten már a huszonhatodik ültetvényt számolták fel, a vietnami gyanúsítottak száma 22-re nőtt.
Vágólapra másolva!

Felszámolták a huszonhatodik budapesti marihuána-ültetvényt és újabb vietnami drogtermesztőket fogtak el a rendőrök. A vietnami gyanúsítottak száma 22-re nőtt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Július 15-én a rendőrök 8 vietnami állampolgárt - egy nőt és hét férfit - fogtak el két fővárosi lakásban. Házkutatást is tartottak: a kőbányai lakásban 25 kiló marihuánát, és a termesztéshez szükséges tápoldatokat foglaltak le, a másik, angyalföldi lakásban pedig 5 kiló marihuánát, 1 kiló heroint és 1 kiló amfetamint találtak.

A július 15-i elfogás után nem sokkal kábítószer bűnözés elleni szolgálat nyomozói állampolgári bejelentéseket kaptak két másik ültetvényről - az egyik Újpesten, a másik a XVIII- kerületben volt a bejelentők szerint. A rendőrök a megadott címeken újabb ültetvényeket találtak, összesen 400 tő marihuánát foglaltak le. Ekkor ültetvényről szüret után a gyanúsítottak hetente 240 kiló füvet adhattak volna el. A rendőrök két olyan raktárt is találtak, ahol további 8-10 ültetvény kialakítására elegendő berendezést - szellőztetéshez és világításhoz szükséges eszközöket, földet és tápoldatot - foglaltak le.

A rendőrök átvizsgáltak több olyan ingatlant is, amelyeket részben kábítószer raktározására tartottak fenn, részben pedig a vezetők és az ültetvényeken dolgozók lakhelyéül szolgáltak. A házkutatások során a termesztéshez szükséges eszközök megvételét igazoló számlákat és konkrét tervrajzokat is lefoglaltak - olvasható a BRFK közleményében.

A rendőrség vizsgálja, hogy a most felszámolt ültetvények, illetve a korábbi - szintén vietnamiakhoz köthető - ügyek között van-e összefüggés. Az elfogott vietnamiak azóta előzetes letartóztatásban vannak.