Már 21 H1N1-fertőzött van Magyarországon

Vágólapra másolva!
Hét új megbetegedést regisztráltak vasárnap, így huszonegyre nőtt az új típusú influenzában megbetegedett emberek száma Magyarországon. Az újonnan regisztrált betegek egy külföldi cégnél dolgoznak, illetve a cég munkatársainak gyerekei.
Vágólapra másolva!

Huszonegyre emelkedett az új típusú influenzás megbetegedések száma Magyarországon, miután vasárnap újabb hét pozitív vizsgálati eredmény született - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel.

A hét új beteg mintái közül négy egy külföldi cég dolgozóitól származott, míg három pozitív eredményre a munkahelyen dolgozó egyik beteg családtagjainál bukkantak. A családtagok között egy 4 és egy 2 éves kisgyermek is van - olvasható a közleményben. A cég összesen hét beteg dolgozója közül kettő kórházi ellátásra szorul. Az ÁNTSZ szerint a Közép-magyarországi Regionális Intézetének epidemiológusai tovább folytatják az érintett betegek kapcsolatainak felkutatását.

Az ÁNTSZ a legutóbb múlt pénteken tájékoztatta az MTI-t új típusú influenzás megbetegedésről: a tizenkettedik fertőzött egy 38 éves férfi volt, akinek az egyik munkatársa nem sokkal korábban tért vissza az Egyesült Államokból.