Lehúzta a rolót a mosonmagyaróvári MDF

Vágólapra másolva!
Felfüggesztette tevékenységét a mosonmagyaróvári MDF-szervezet, amíg a párt elnöke, Dávid Ibolya és képviselője, Herényi Károly nem tisztázza magát az ügyészségi gyanú alól. A helyi elnök lemondott, négyen kiléptek a pártból.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztette tevékenységét az MDF mosonmagyaróvári szervezete, Németh Sándor helyi elnök lemondott vezetői megbízatásáról, négyen pedig kiléptek a pártból - közölte hétfőn a Győr- Moson-Sopron megyei választmány elnöke, Szabó Miklós.

A helyi szervezet mindaddig felfüggeszti tevékenységét, amíg Dávid Ibolya, a párt országos elnöke és Herényi Károly elnökhelyettes nem tisztázza magát az ellenük felhozott ügyészségi vádak alól - tette hozzá.

A legfőbb ügyész azért kérte a parlamenttől Dávid és Herényi mentelmi jogának felfüggesztését, mert az adatgyűjtési ügy miatt a két politikust kétrendbeli személyes adattal visszaélés vétségével, valamint egyrendbeli kényszerítés bűntettével akarják meggyanúsítani. Az ügyészség gyanúja szerint arra akarták felhasználni az UD Zrt. egyik vezetője, és Csányi Sándor OTP-vezér közötti, lehallgatott hangfelvételt, hogy lemondassák a korábban szintén MDF-es képviselőt, Almássy Kornélt, aki elindult a párt elnöki székéért. Az Országgyűlés szeptemberben szavazhat az ügyészség indítványáról.

Alig pár napja lépett ki az MDF-ből a párt Békés megyei, békéscsabai, gyulai és mezőkovácsházi, illetve budapesti II. kerületi szervezetének elnöke, valamint számos párttag is.